База

Предоставяме учебна и спортна база, открити терени и условия за обучения, конференции, тим билдинги, спорт и развлечения

DSC00391

Конферентен Център

Конферентният център предлага база и условия за фирмени обучения, обучения по проекти, провеждане на семинари, конференции, тренинги и зелени училища.
1094443_10151823418821383_186529541_o

Спортна База

Националният учебен център разполага с богат и разнообразна спортна база:

 

Съвременно игрище за тенис с изкуствена трева с два корта;

 

Игрища за баскетбол и волейбол;

 

Игрище за Петанк;
web_sauna_shutterstock_103445501

База за Релакс в Свободното Време

Зала за фитнес;
Финландска сауна;
Зала за масаж;
Игрална зала;
aaa237e08180150a122e811b2eece439

Оборудвани Терени за Мероприятия на Открито

Пътека за оцеляване с наземна и въздушна част /въжена градина/;
Наземната част включва 12 препятствия предназначени за деца над 8 годишна възраст. Те симулират преминаването през мостове, тунели лабиринти, пъзели и завали. Те спомагат за формиране у децата на качества като физическа издръжливост, точност, ловкост и съобразителност.
Въжена градина, която включва 7 съоръжения, изградени на височина 4.5 метра. Тя е предназначена за деца над 12 годишна възраст. Въжената градина завършва със спускане от кула с въздушен тролей с дължина 80 метра.
Еко бивак за 40 души, който предоставя отлични условия за организиране на детски и скаутски лагери, за обучения по екология и опазване на природата на открито, както и за отдих в приятелска и семейна среда. Същият разполага с място за 6-8 палатки, огнище за барбекю, открита кухня, маси и пейки изградени изцяло от еко материали сред много зеленина.
lozenski3

Забележителности и Туристически Маршрути

Националният учебен център е разположен в красива гориста местност в полите на Лозенската планина на 30 минути път от Центъра на София. От това място в далечината се откриват красиви гледки към Витоша, Рила, Стара планина и Софийското поле. Намира с в пояса между 700 и 720 метра над морското равнище, което осигурява един изключително благоприятен климат, свеж и чист въздух и прохлада през горещите летни дни.
В близост до центъра има два манастира -„Свети Петър и Павел“ и „Свети Спас“. Последният е от 13 – 14 век и се намира в гъста дъбова гора под връх „Полуврак“ -1182 м. На върха има паметник на незнаен четник от „Хвърковатата чета“ на Георги Бенковски, а в подножието му е издигнат паметник на поручик Димитър Списаревски, български военен летец, извършил първият български таран срещу американки бомбардировач по време на бомбардировките над София през Втората световна война. До манастира и до връх „Полуврак“ води изградена еко пътека.
Показване на Карта